mandag 14. januar 2013

Telemarksstevnet - Hundens vintereventyr 12 og 13 jan. 2013.

For en vinter eventyr, en magisk helg for meg og mitt kjære Jenkatroll!!
På forhånd hadde Silje bestemt at jeg og Jenka skulle reise alene til Bø. Når hun sier det på den måten, legge jeg meg flat og gjør det jeg blir bedt om. Jenka hadde selv betalt for opphold på Bø Camping og begge konkurransene sine ved å være assistenten min ved privat konsultasjoner, så hun fortjente så inderlig litt alenetid med meg. Chippen ble plassert hos Heidi, Simba og hennes datter Silje her i Sveio og Tex ble plassert hos Ivar og T’kilah i Ølen. Tusen takk til dere!!
Etter at jyplingene var trygt plassert og Silje hadde tilbakelagt første etappe fra Bergen, bar turen over Haukeli mot Bø. Jentene frea seg og sov bak i buret, så det var bare å trø flat pedal,, kjørte non stopp og fremme ved 21 tiden. Resten av damene var på plass og vi fikk servert pizza av Nina og Elisabeth.. luxus!.. Roen senket seg tidlig på kvelden, vi var vel alle så spente og ønsket å lade opp til morgendagen, spesielt agility gjengen tenke jeg, 2 stevner og 6 løp (hopp/agility/lag x 2) 12 timer på stevne fra 08:00 – 20:00 krever!

Lørdag:
Vi var på plass i hallen kl 07:30. Satte opp base i sammen med Torbjørg, Judith, Lillemor og Topsy. Jeg og Jenka skulle starte som nr. 5 i klassen etter kl III, så vi hadde god tid til å finne roen. Min største oppgave nå var å finne ut av hvordan jeg kunne legge det til rette for Jenka i forberedelsene før vi skulle inn i ringen. Hun har vist meg tidligere at hun får et voldsomt flass utbrudd når stresset bli for høyt. Dette gjorde hun også i dag, så jeg tok henne med ut og ga henne en durabelig snø-dukking, lekte litt med ball i skogen så hun fikk riste av seg stresset. Inne i hallen igjen tok jeg på meg strikkehanskene og begynte å massere henne forsiktig. Tusen takk til Siwi som har gitt meg muligheten til å få studere hva massasje kan gjøre for å hjelpe Jenka til å finne ro. Da vi entret ringen føltes alt så riktig. Jenka var fokusert og konsentrert. Vi jobbet oss systematisk og samkjørt i gjennom programmet. Største øyeblikket var da vi kom til ruta. Jeg stilte meg opp og sa ”Nå e det ruta”, Jenka søkte og fant... Der er ruta!.. Der er boks!.. ”Eg e klar!!” Super fart til boks, målrettet og stor fart ut mot ruta, midt i blinken!.. fokus og dekk. Nakkehårene mine reiste seg.. SATTAN!!!!.. Den følelsen!.. Perfekt innkalling! 10!!! .. Konkurransen var for meg som det skulle være, hadde ingen aning om de fleste karakterene, så noen poengsum var umulig å regne seg fram til, det ble å vente i spenning til premie utdeling. Lykken var stor da vi fikk 270,5 poeng, 1.premie og dermed 2. napp av 3 til lydighets championatet. En fantastisk dag der Torbjørg og Topsy fikk 1. premie i kl III og opprykk til Elite, IMPONERENDE! Silje og Agira hadde en strålende debut i agility. En opplevelse å sitte ringside og se disse to jobbe så utrolig bra sammen, og det vanket snått og tårer fra både stolt mor og oppdretter Judith da de kjørte feilfritt i hopp og fikk napp. Kjellaug og Flis imponerte igjen med 2. plass, Synnøve og Dream på 3. plass i LP Elite, Bente og Yatzy seier i kl 1 agility. Jeg fikk ikke sett alle i aksjon, men for en gjeng!!! Gratulerer alle sammen med flotte resultater.
Tilbake på campingen var damene klare for å feire en fantastisk dag. China Takeaway, godt i glasset, latter og god stemning.

                   Kritikkskjema lørdag

Søndag:
I dag var Jenka virkelig på humør. Halen viftet non stopp, så tydelig å se at hun storkoser seg alene på tur med mor!! Vi hadde sen start i klassen, nest sist. Planen i dag var å kjøre samme forberedelsene som i går, snødukking og massasje. Det fungerte maksimalt i dag også, herlig følelse! Vi satte i gang med oppgavene våre, Jenka gnistret og strålte, alt stemte. At vi pådro oss 0 på ruta (hu mor hvilte på laurbæra og dekket Jenka med labben 5 cm uten for ruta), og avstand (forflyttet seg mer sin hundelengde) og mistet 80 poeng tar vi ikke så tungt når det viktigste av alt, kommunikasjon og teamarbeid fungerte helt perfekt. Nok en fantastisk dag der Silje og Agira kjørte feilfritt agilityløp og fikk napp. Torbjørg og Topsy hanket inn 291p. og seier i kl III, stor grattis!! Kjellaug og Flis tok nok en 2. plass i LP Elite.                 Kritikkskjema søndag                                                                    Jenka koser seg på tur med mor 


Jeg må få takke alle sammen for en fantastisk helg som jeg svært gjerne ønsker å få oppleve igjen.
Vi kan alle være stolte over våre fantastiske firbeinte(10 stk) som stortrivdes i lag i en liten leilighet :-)
Litt over kl 16 kunne vi sette oss i bilen og vende nesen hjem, godt slitne alle mann. Jentene ”besvimte” bak i bur, og ikke lenge etter fulgte ei utslitt Silje eksempelet hun også, flat pedal!! Første stopp i Ølen for å plukke opp en strålende fornøyd Tex som hadde hatt en fantastisk helg med Ivar og T’kilah. Tur til Husnes på besøk til min mor og tur i fjellet sammen med 6 andre hunder, Jeg kan bare forestille meg at det har vert en begivenhetsrik helg med mange positive erfaringer for godgutten! Vel hjemme i Sveio ca kl 22 var det å få sendt Silje av gårde til Bergen, før jeg tuslet over jordet til naboen for å hente en super fornøyd Chippen. Det var ikke vanskelig å se at denne jenta hadde blitt dullet med hele helga!! Nå da alle var kommet i hus gikk liksom lufta ut av ballongen. Bare å krype til sengs. Alle 3 fikk ligge i senga med meg, de klumpet seg i sammen i en haug og sovnet med en gang… Det er flokken sin det!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar